„А“ група остава с 15 отбора – ЕДИН ТИМ НАПУСНА ЕЛИТА!

Гласувайте за статията

 Финансовата криза си каза думата и елитът намаля!

„А“ група на практика остана с 15 отбора, след като финансовата криза изяде главата на един от клубовете с история в България. Имащият над 30 участия в елита Миньор преустанови зимната си подготовка заради липса на финанси, пише „7 дни спорт“.

Ръководството на клуба не успя да намери спонсор на отбора, което принуди футболистите да се разбягат и да няма кой да тренира. По този начин Миньор няма да продължи участието си в „А“ група и за Купата на България и ще бъде първият напуснал елита още преди да е започнало отново първенството.

"А" група намаля - никой не подаде ръка на Миньор заради огромните дългове

„А“ група намаля – никой не подаде ръка на Миньор заради огромните дългове

До последно в Перник имаха надежди, че ще успеят да намерят спонсор, който да осигури бъдещето на тима. Опитите на кметицата Росица Янакиева и изпълнителния директор ген. Йордан Димитров не доведоха до нищо. Бившият собственик на Миньор Христо Ковачки не откликна на молбите да спаси тима, а огромните дългове на отбора спряха всички потенциални инвеститори да налеят пари.

Въпреки немотията треньорът на Миньор Николай Тодоров-Кайзера до последно таеше надежди, че и през пролетта отборът, който победи през миналата година и Левски и ЦСКА, ще продължи да играе в „А“ група. Само за няколко дни в Перник събраха опитни футболисти, които можеха да помогнат в битката за спасението. След като ямат гаранция за бъдещето, всички футболисти им бе казано, че могат да потърсят друга алтернатива за бъдещето си.

Контролната среща между съставите на Видима-Раковски и Миньор на терена в Правец също няма да се играе.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “„А“ група остава с 15 отбора – ЕДИН ТИМ НАПУСНА ЕЛИТА!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *