Всеки българин трябва да знае това: ИСТИНСКИ ГЕРОЙ! Олимпийски шампион обезврежда терорист! (ВИДЕО)

Гласувайте за статията

Животът ни вече няма да е същият – твърди Георги Мърков!

Това е история за един човек, който се превръща от шампион в спорта в истински герой в живота. Неговото име е Георги Мърков, а за да вникнем в същността на неговия героизъм, ще се върнем с 40 години назад. През 1972 година Мърков печели олимпийската титла по борба в Мюнхен и прославя цяла България. На самото първенство обаче се случва нещо потресаващо. Той става свидетел как палестински терористи взимат за заложници израелци и след това ги убиват. Наистина ужасяваща случка, която ще остане завинаги в съзнанието на всички присъстващи, сред който е и Георги Мърков.

Олимпийският шампион по борба Георги Мърков е истински герой, защото обезвреди терорист преди 39 години

Връзката на Георги Мърков с терористичните акции обаче не спират дотук. На следващата година, на първенство по борба през 1973 г., се случва нещо изумително. Нашият олимпийски шампион е изправен очи в очи с терорист. В залата има около 15 000 зрители и всичките залягат и започват да се крият, чувайки силен шум. Залата става арена на тероризъм. Терористът държи карабина и всички са безкрайно уплашени. Не и Мърков обаче. Той се хвърля храбро отзад на терориста и успява да му вземе карабината. Истинско геройство и проява на смелост от страна на нашия спортист. Терористът обаче не се отказва лесно. Той вади пистолет и застава очи в очи с Георги. След това се намесват органите на реда и положението е напълно спасено.

Със сигурност Георги Мърков предотвратява убийства в залата по борба. Той забавя действията на терориста, докато се появи полицията. Невероятна героична постъпка, която се помни и до днес. Както виждате, почти 40 години по-късно нашият екип ви предоставя на вашето внимание тази случка, защото тя заслужава да се знае от всеки българин. Георги Мърков доказва, че един спортист може да бъде както олимпийски шампион, така и герой.

Темата за тероризма е изключително актуална през последните седмици в България след терористичния акт срещу евреи в Бургас. По този повод Георги Мърков заявява, че животът ни вече няма да е същият. Всеки трябва да се вслуша в тези думи на олимпийския шампион от 1972 г., защото той вече е имал досег с тероризма и знае най-добре какво може да се случи на България. Мърков е вече на 66 години, но споменът за това как обезвреди терорист ще тлее вечно, защото той е истински герой.


Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Всеки българин трябва да знае това: ИСТИНСКИ ГЕРОЙ! Олимпийски шампион обезврежда терорист! (ВИДЕО)

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *