Топ 5 защо да печелиш пари от собствените си знания

Разбираш доста от нещо и имаш задълбочени знания в някаква материя? Ако е така, то би могло да печелиш от това, в което си добър отделно от заплатата на работа. Как?

Като продаваш услуга, която е свързана със сферата, от която разбираш.

pariВероятно имаш някакво хоби, във връзка с което да отговаряш на въпросите на други хора, които се занимават със същото. Може пък да развиеш страхотни начини за предоставяне на някаква услуга в конкретен бизнес. Може също да събереш информацията, която имаш в информационен продукт.

Може да бъде както под формата на традиционните книги, така и като аудио програми, видео или DVD, списание, статии, електронни книги, семинари и какво ли още не. Защо да не бъде и комбинация от някои от изброените? Хората имат нужда от решение на проблемите си в леснодостъпен за тях формат.

Като бизнес, който ще ти прави някакви пари, предимствата са доста. Ето по-важните:

1. Използваш вече придобити знания

Независимо дали работиш за някого, или работиш за себе си, ти получаваш възнаграждение за това, което правиш. Моментът, в които спреш да го правиш, означава и край на заплащането ти. Създавайки свой собствен продукт, ти ще можеш да го предоствяш за ползване на бизнеса многократно без да е необходимо да полагаш кой знае какви усилия всеки път.

Вичко, което ти е нужно, за да направиш този продукт, ти вече го имаш – информацията, тънкостите, техниките, все неща, които знаеш. Не са ти необходими никакви други експерти, защото това е сферта, от която ти разбираш достатъчно много.

2. Твоите продукти могат да се множат като рекламни материали

Хората често си казват: „Добре де, вече съм консултант. Ако направя информационен продукт, който да обяснява целия ми процес, това няма ли да им помогне да го правят сами и никой вече да не ме търси, за да го свърша вместо него?”. Категорично не!

Хората, които купуват продуктите ти е много по-вероятно да те наемат да го направиш вместо тях, отколкото други хора. Да предоставяш информация, означава за клиента, че ти предлагаш комплексна услуга. Освен това недвусмислено демонстрираш знания в областта, в която те търсят помощ, което вдъхва доверие у клиента и така увеличаваш шанса той да те потърси за дадена услуга.

3. Можеш да работиш от вкъщи

Няма да е нужно да имаш офис на ключово място, за да може хората да купуват продукта ти. Това означава, че спокойно можеш да работиш от вкъщи на собствения ти компютър. В момента, в който започнеш да произвеждаш качествени продукти, за твоите клиенти няма да има никакво значение къде точно се намираш.

4. Нямаш нужда от служители

Работата, в която ще имаш нужда от помощ едва ли ще изисква наемане на служители на пълен работен ден. Можеш периодично да плащаш на подходящите хора за помощ в зависимост от какво имаш нужда. Доказано е, че бизнес, който прави по един милион долара на година може да се управлява самостоятелно.

5. Можеш да стартираш с малко пари

Нямаш нужда от кой знае какво оборудване, офис мебели и компютри. Не се изискват и специални лицензи в повечето случаи, а също така не е задължително да ти трябва и специално образование. Достатъчно е да разбираш от материята.

Ще трябва само да:

  • Намериш ниша, в която хората да имат нужда от твоите знания
  • Създадеш услуга, която хората да ползват
  • Да я предложиш по достатъчно добър начин

Да инвестираш пари в малко реклама точно когато стартираш, е начин по-бързо да възвърнеш инвестицията. Можеш да вложиш малка сума първоначално, след което да реинвестираш печалбите. Ще ти трябва и скромна сума за регистрация на фирма, но без това не може да се мине.

Доста хора печелят наистина много пари, продавайки продукти, които учат хората на разни неща. Всеки един от тях е започнал точно като теб без продукти и без клиенти, но нещата се случват постепенно. Това му е хубавото на бизнеса – от теб зависи колко голям ще го направиш.

Само не прави грешката да си мислиш, че това начинание изисква малко или дори никаква работа. Точно както виждаш различни предприемачи да работят наистина здраво за своя ресторантьорски бизнес или своя магазин, или какъвто и да е друг бизнес, така и на теб ще ти се наложи да поработиш наистина здраво. Изисква се минимална инвестиция, но възвръщаемостта може да бъде впечатляваща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *