Цветана Пиронкова трупа успехи със скоростта, с която Григор – загуби

Гласувайте за статията

Скоро Цветана Пиронкова ще се издигне до 50-та в класацията – най-вероятно и той ще падне до тази позиция

Най-успешната в последно време наша тенисистка Цветана Пиронкова постигна поредния си голям успех и успя да се класира за пореден кръг от състезанието на трева във втория по големина английски град – Бирмингам.

Спортистката ни от Пловдив, която в този турнир се явява квалификантка, се наложи над Ирина-Камелия Бегу от Румъния.

Успехът дойде с 6 на 3, 6 на 3 – мачът продължи 69 минути. Пиронкова започна срещата отлично и постигна много ранен пробив, за да поведе с 3 на 0, успя и да съхрани тази преднина до заключването на първия сет.
По време на втората част тя започна по-колебливо и профука аванс от 2 на 0, но после след равен 2 на 2, 28-годишната пловдивчанка взе четири от оставащите пет гейма и победи.

По този начин тя заработи 22 310 щатски долара и събра още 125 точки за класацията. В момента Пиронкова е 72-ра. В следващия кръг тя ще срещне победителката от мача между англичанката Хедър Уотсън, която представя домакините, и чехкинята Барбора Стрицова.

Така стоящата винаги в сянката на колегата си Григор Димитров Пиронкова от известно време насам трупа успехи със същата скорост, с която той – загуби. Специалистите прогнозират, че е много вероятно скоро тя да се изкачи да 50-та позиция и там да се засекат с Григор, ако той не продължи да пада и по-надолу.

Успехите й донякъде са оправдани – докато плейбоят от Хасково се интересува предимно какво селфи да си направи и коя популярна кака да свали, за личния живот на Цвети се знае само, че гаджето й не е известно и са заедно от години.

Тя не обикаля най-престижните тенис школи и треньори не са й най-големите светила, а си стои в Пловдив. Навярно отстъпва на Григор и като талант, но относно упоритостта, амбицията и дисциплината, той има какво да научи от нея.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *