Ще се търсят ли още пари за здравния сектор?

Според последни данни политическа партия ГЕРБ обеща да търси много повече пари за отпускане по реализацията на редица европроекти не само в сектори като земеделие, рибарство, програми за развитие на инфраструктурата и други, но и в сектора на здравеопазването.

evro01През новия програмен период политическата партия се закани да направи и извърши необходимото, за да се осъществят стъпките една по една, които да доведат всъщност до положителни крайни резултати, което неминуемо включва никаква възможност от неусвояване на последващите отпускани парични средства от хазната на европейския съюз.

Реализирането на подобни европроекти изисква различен подход към разпределяне на отпусканите средства, съобразени с периода, в който всичко това трябва да бъде свършено. През изминалата години съществуваха редица проблеми точно по отношение на подобни европейски проекти, насочени към подпомагане на сектора на здравеопазването.

През новия програмен период подобни забавяния и неумело разпределение на управление на тези европроекти не бива да се допуска, за да не се случи, онова, което стана през изминалата години с отпуснатите европари.

Тогава редица здравни заведения като болници и клиники не само от държавен, но и от частен характер отказаха да сключат договори, с които обстановката се нажежи допълнително, а ситуацията се усложни още повече.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *