Как да си изберете правилния спортен сутиен

Спортът е прекрасно занимание, което тонизира, поддържа здравето, фигурата и настроението ни.

За да бъдат удоволствието и резултатът пълни обаче, трябва да сте подготвени добре, независимо от вида спорт, на който сте се спрели.

Малко жени обръщат внимание на спортните сутиени, но истината е, че правилният спортен сутиен ще ви помогне да се съсредоточите върху тренировката и насладата от нея, отколкото върху това кое упражнение как ви кара да се огъвате, за да запазите комфорта в областта на бюста. Ето как да изберете правилния спортен сутиен за вас.

Правилен размер

zasada-bgТова е основното, е което трябва да започнете. Ако гърдите ви излизат отстрани под мишниците или пък деколтето, това означава, че сте се спрели на прекалено малък сутиен. Ако пък се получава набръчкване на сутиена, то той е прекалено голям.

Освен това трябва да се уверите, че сутиенът стои на едно място отпред и отзад. Ако се дърпа нагоре когато се движите, значи не сте се спрели на правилния модел. Съобразете се с вида активност, който ще упражнявате. Спортове като бягане и аеробика ще се нуждаят от по-поддържащи сутиени, отколкото йога или пилатес, например.

Комфорт

Обърнете внимание и на презрамките. Когато се движите, повдигате ръцете или прикляквате, те трябва да стоят на едно и също място. Не трябва да се приплъзват или впиват в раменете ви, тъй като това ще доведе до дискомфорт.

Материята на сутиена също е от ключово значение. Изберете материи, които абсорбират потта и избягвайте памука.

Основата на сутиена не трябва да се впива в никакъв случай в кожата ви. Един трик да проверите дали сутиенът е подходящ за вас е да се опитате да пъхнете пръст между плата и кожата ви. Ако става лесно, то сутиенът е подходящ за вас и няма да ви стяга след като го поносите известно време. Ако не можете без затруднение да пъхнете пръст там, то по-добре се насочете към друг размер или модел.

Един съвет – когато избирате сутиена, направете едно-две упражнения с него, докато го пробвате, за да се уверите, че всичко си стои на мястото и не рискувате да бъдете неприятно изненадани по време на тренировка.

Спортното бюстие също не е за изпускане и е добър вариант, но отново зависи от вида тренировка. И все пак най-важното е да се чувствате комфортно и добре както в собствената си кожа, така и в дрехите, които носите.

Именно поради причината да се чувстваме добре, е важно да пазаруваме правилно. А какво по-хубаво от това да намерим най-добрия магазин за дрехи и получим удовлетворението, което заслужаваме?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *