Защо избрах дамаска за старите мебели

Сигурно много от вас, които четете този материал, имате стари мебели и се чудите какво да правите с тях.

Истината е, че старите мебели и по-точно тези, които са правени преди 2000-ата година, са доста качествени, а и малко или много си имат някаква сантиментална стойност. Естествено не всички мебели могат да бъдат напълно функционални, като това зависи от честотата на тяхното амортизиране и също така от тяхната изработка.

stari-mebeli-01Ако имате стари мебели вариантите не са много – трябва или да купите нови такива или да обновите старите. Аз лично мислих доста върху това кой вариант да избера и прецених, че по-доброто решение е да претапицирам старите мебели с дамаска.

Това е метод, който се практикува от стотици години, а и до днес все още е актуален и особено атрактивен.

На пазара има достатъчно типове дамаски, които ще променят тотално овехтялата мека мебел, а и да си признаем честно, обновяването с дамаска излиза изключително евтино и е доста по-практично от закупуването на нови мебели.

Когато реших да се доверя на дамаската бях настроен леко скептично, тъй като си мислех, че няма как старите мебели да станат като нови. Е, очевидно съм мислел доста лековато, тъй като ефектът е направо поразяващ, а ако трябва да бъда напълно честен, не съм си мислел, че ще получа нови мебели на толкова ниска цена.

Разбира се, трябва много прецизно да изберете новата си дамаска,

като тя трябва да пасва и като цвят, и като модел на цялостният интериор на вашето жилище или офис. С това богато разнообразие и с модерните технологии като интернет обаче, не е никак трудно да изберете подходящата дамаска, като дори няма да ви се налага да обикаляте магазините и да губите часове от ценното си време.

В моя случай нямах възможност да отделя толкова време за обиколки по магазините, но пък за около половин час прегледах офертите в интернет и избрах точният модел. Ако искате и вие да имате нови мебели е нужно само да изберете новата си дамаска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *