Betfair: Борса за България. 30€ bonus. Залози, спорт

Гласувайте за статията

♠ Как се прави регистрация (видео) ♣ Какво е Betfair ♠ Промоции и бонуси ♠ Откриване на акаунт ♠ Верификация ♠ Проверка на самоличността ♠ KYC ♠ Регистрация на карта ♠ Захранване на сметка ♠ Теглене ♠ Име и парола ♠ Много сметки ♠ Замразяване и закриване ♠ Комисионни ♠ Betfair точки ♠ Betfair Ваканция ♠ Премиум такса ♠ Трейдинг ♠ Борсови правила ♠ Залагане ♠ От непълнолетни ♠ Отмяна на залог ♠ Минимални суми ♠ Как се прави ♠ Залози на комбинации ♠ Cash Out ♠ Начален коефициент ♠ Спортове ♠ Betfair Mobile App ♠ Помощ и въпроси ♠ Надеждност и безопасност ♠ Тест за пристрастяване ♠ Контакти ♠

Преди да продължим нататък, ви предлагаме видео как се прави регистрацията. Първо кликнете ТУК и следвайте инструкциите! Видеото е на руски, но ако не разбирате езика, просто гледайте къде какво се натиска и какво се пише.

барселона гранада betfair 05

Още едно видео как става самата регистрация в Betfair можете да погледнете по-долу, за всеки случай. Втори поглед не вреди, особено ако нещо не сте разбрали както трябва!

Съдържание:

Онлайн компанията за залагания Betfair се появява преди 16 години като обслужваща борса за залози. Тя отваря възможността играчите да определят свои коефициенти и да залагат, дори и след като дадено състезание е започнало. Компанията регистрира повече от милион залагащи, намиращи се на територията на над 100 държави, като им дава изцяло да контролират своята игра. Betfair груп, която е за организиране на онлайн хазартни игри, днес предлага пълен пакет от спортни продукти и игри, на които се залага онлайн.

Какво е Betfair

Борсата за залагане в спорта откри възможност за директни облози на клиентите един срещу друг. 13 години по-късно е въведен продукт за масовия пазар за фиксирани коефициенти Sportsbook, за да отговори и на друг тип търсене, така че към днешна дата двата продукта се допълват. Към днешна дата Betfair има три дяла – спортни залози, борса и игри, като и трите се различават по дизайн и търговска стратегия. Групата е лицензирана да упражнява хазарт у нас, в редица европейски страни, Австралия и САЩ. Подписала е споразумения с повече от 50 регионални и световни спортни организации, като продължава да разширява списъка.

По данни на Betfair, Спортната борса обработва ежедневно по 7 милиона транзакции, като в 99.9% от тях стават за 1 секунда. Последният обявен приход на компанията за 2013 година е 387 милиона британски лири.

Промоции и бонуси в Betfair

При стъпването си на българския пазар букмейкърът започна да привлича клиенти с палитра от разнообразни бонуси, някои от които насочени само към новорегистрирани, а други – за активност. Обикновено бонусите важат или само за секция „Спорт“, или за „Спортна борса“.

Бонус за първоначална регистрация

Той е предвиден при разкриването на нов акаунт и на сметка за първи път, като начален бонус под формата за безплатен залог. Парите са един вид „виртуални“, те постъпват по сметката с тях се правят допълнителни залози. При загуба, не се възстановяват, но при печалба първоначалният преведен размер се връща.

Промоцията има код, който е посочен на страницата на букмейкъра и се вижда при пристъпване към регистрация. В случая той е ZBG101, но гледайте внимателно, защото може да са го променили междувременно!

Промоцията: внасяш 10 евро, получаваш 30 евро към сметката си

betfair-bonus-01

Ето какво ще ви се покаже като кликнете върху горното изображение за спечелване на стартовия bonus при регистрацията в betfair!

Бонусът е начални до 30 евро. Условието е да се играят 10 евро, за да се преведат още 30 евро като сума, с която да се правят още залози. За ползването на този бонус се изисква играчът да е несъществуващ в момента титуляр на сметка, нито да е имал такава преди в Betfair.

Касае се за сметки, регистрирани в България. От Betfair предупреждават, че ако установят участие в промоцията чрез използването на повече на брой сметки, задържат не само подарения залог, но и печалбите, придобити от дублиращите се сметки.

betfair българия спорт

Ето така изглежда формулярчето, което се отваря при регистрация в Betfair – България – спорт. За пълен размер – клик върху картинката!

За да се вземе бонусът, се отваря сметка. Акаунтът се зарежда с пари и след това играчът трябва да направи единичен залог в спортния раздел (фиксирани коефициенти). Параметрите му са следните: х минимална стойност 10 евро и коефициент най-малко 1.2. Бонусът важи 30 дни от откриването на сметката. Първият залог е разрешено да бъде използван на който и да е пазар в раздел Спорт. Промоцията не важи за „Спортна борса“ и за комбинации.

Второ видео за регистрация в Betfair:

Текстът продължава и след видеото (което е на руски, но това няма значение, защото се вижда добре какво трябва да се направи):


При положение че играчът е изпълнил всички изисквани условия, до 24 часа ще му бъде предложено да направи още три допълнителни залога, като всеки единичен е за сумата от 10 евро. Цялата необходима информация за това се намира в сектор Спорт, „моите безплатни залози“. Отново има срок от 30 дни, в рамките на който трите подарени залога е възможно да бъдат използвани. Подарените залози, точно както първоначалния, могат да се вкарат в игра в „Спорт“ фиксирани коефициенти, като се направи селекция с коефициент не под 1.2. Ако бъдат направени повече на брой селекции, безплатният залог се зачита към селекцията, направена за най-висок коефициент.

Играчът проверява дали са му дадени безплатни залози в менюто „моите безплатни залози“. Там е налична информацията за кои залози е одобрен, как може да ги използва и в какъв срок. По принцип подаръкът по тази промоция се използва само в „Спорт“ фиксирани коефициенти, но е в Спортната борса. Използват се еднократно, така че трябва да се внимава да се употреби цялото количество. При безплатните залози е забранена функцията за ранно оттегляне Cash Out. Използвалите я се изключват автоматично от промоцията.

Безплатният залог се използва, като се добави селекция, която да отговаря на правилата и условията на промоцията. Залогът се избира в падащото меню. Стойността се въвежда в долната част на фиша. Особеността е, че това може да стане само от компютър, а не през мобилно устройство.

Ако безплатен залог спечели, по сметката се превежда само печалбата, а стойността му се удържа. Той се използва само един път. Ако с него бъде направена селекция за под 10 евро, остатъкът изгаря.

Няколко прости стъпки за използване на началния бонус:

 1. Отвори нова сметка.
 2. Направи единичен залог на събитие по избор в секция Спорт. Минимален залог 10 евро и коефициент 1.2.
 3. Вземи три допълнителни залога по 10 евро, общо за 30 евро.

До 25 евро бонус с функцията Cash Out


Промоционална програма за регистрирани акаунти, както и за новосъздадени. След като се преведат средства по сметката, играчът преглежда всички налични събития, за които важи опцията за преждевременно затваряне на залози.

betfair cash out help explained bonus

Даваме ви по-горе специално видео как се работи с betfair cash out. На английски е, обаче се разбира и само с гледане.

Прави селекция и завършва залога. Това е опцията „Затвори залог“, което става единствено по решение на играча. По този начин функцията дава опция за пълен контрол върху залозите на живо. Печалбата може да се вземе и загубите да се намалят по всяко време на дадена игра, единствено по лично усмотрение на играча. Функцията Cash Out е означена със символ, приличащ на оранжев бутон.

Какъв е смисълът? Играчът може да прибере част от заложените пари, както и част от вече направената печалба, преди даденото събитие да е завършило. Това е чудесна застраховка за обрат в резултата в последния момент.

Как става? На сайта постоянно се преизчисляват и показват печалбите към всеки момент. Играчът във всеки миг вижда сумата, която би получил, ако затвори залога си в същия този миг. Моментната печалба се прибира с едно кликване на мишката. Разбира се, необходимо е играчът да следи развоя на събитието и всеки момент да бъде готов да използва бутона Cash Out.

betfair cash out calculator

Функционалността betfair cash out е известна със своя така наречен calculator, с който можете да умножавате приходите си.

Тази възможност е приложима и през мобилни устройства. Тя обаче не е пусната в действие за всички спортове. Срещите, по които е предвиден Cash Out, са маркирани със специалния оранжев бутон. При залагането на повече на брой събития, опцията е приложима и използваема, само ако абсолютно всички селекции са включени в промоцията.

Първият залог гарантира получаването на безплатен залог за сумата до 25 евро. Изискването е да се съчетае повече от тройна комбинация от селекции, по които е предвиден Cash Out, и да се реализира печалба.

Cash Out опцията е подходяща за ситуации, в които играчът за момента печели и резултатът е такъв, какъв той го е прогнозирал, но има вероятност в хода на играта нещата да се променят. Играчът може да реши да излезе и да затвори залога, докато все още играта е в негова полза. Разбира се, той преценява спрямо сумата, която му се предлага на екрана. С други думи Cash Out дава възможност ако не се рискува до последния момент, да бъде взета една по-малка сума, но все пак – печалба. При дадени ситуации е по-изгодно да се затвори, отколкото да се влезе в етап, в който рискът вече е много голям. Същото важи и при загубите, където може да се възвърне част от сумата, а не да се загуби нацяло.

Офертите за бонуси и безплатни залози се променят постоянно и трябва да се следи на сайта на букмейкъра кои са действащи в момента. Регистрираните играчи пък получават информация по имейл за бонуси, които могат да получат.

По-големи коефициенти за отделни мачове

Това са моментни промоции, които важат за определени мачове на определени дати. Бонусите се пускат за кратък срок и с различни условия. Такава например беше възможността за залагания за срещата на Кубрат Пулев с Дерек Чисора, които играха за титлата Европейския боксов съвет на 7.05.2016 година, когато Betfair обяви за победа на Пулев четирикратно по-висок коефициент.

Други бонуси, действащи в определени периоди

Бонус за играчи на ниски нива. При единичен залог от 6 евро се превеждат безплатни залози за 12 евро. Този бонус беше насочен към нови клиенти, които биха искали да започнат да играят с по-малки суми.

Бонус за активни играчи на стойност 50 евро. На всеки пети залог със собствени средства се превежда бонус от 10 евро. Промоцията се прилага 5 пъти поред и общата натрупана стойност на безплатните залози може да достигне до 50 евро.

При стъпването си на българския пазар Betfair обяви някои доста по-щедри бонуси, но към днешна дата те вече не са действащи. Така например точно допреди година (към май 2015) имаше възможност да бъдат спечелени до 1000 евро срещу залагането на 10 евро. В онази промоция се зачитаха точки, спечелени на Борсата, без комбинации и фиксирани коефициенти. Точките трябваше да бъдат натрупани за 30 дни. По принцип една точка се дава за всеки 10 цента дължима комисионна при печалба или приложима комисионна при загуба. Максималният кеш бонус бе обявен като 1000 евро или британски лири, изплатени до 72 часа след достигане на съответното ниво.

В интернет са описани десетки бонусни оферти на букмейкъра, но трябва да се внимава с каква дата на действие са те. За нови играчи преди първа регистрация, реклама с възможностите излизат при първо отваряне на сайта, а приемането на офертата и последването на стрелките води към формата за регистрация.

Откриване на акаунт, верификация

Новорегистрираните играчи трябва да се идентифицират пред букмейкъра. Това става със сканирани копия или качествени снимки. Използват се:

Документ за самоличност със снимка.

Документ за актуален адрес – копие от комунални сметки, банково извлечение или разписки за платени данъци. Иска се те да са издадени най-много 3 месеца по-рано.

Изпращаните копия трябва да са ясно и на тях да се четат потребителските имена или телефонен идентификатор. Документите се сканират в JPEG, като на един имейл се пращат до 5 MB на имейл. Приемат се само домашни адреси, не и номера на пощенски кутии. От букмейкъра посочват, че не приемат оригинални документи. Изпращането става по имейл или чрез системата, което се смята за защитен начин. Отива се на сметката на играча, избира се „моята сметка“, след това „данни за сметката“, след това „качване на документ“, където се прикачва файла със сканирания документ.
Използва се CVV2 – код за верификация. Той представлява крайните три цифри от номера, изписан на задната страна на картата – дебитна или кредитна, която играчът ще използва за разплащане.

Проверка на самоличността

Betfair има правно задължение да идентифицира своите клиенти. Заради прилаганите процеси за идентификация, компанията е отличена през 2005 и 2006 година като „Социално отговорен оператор“. Важно е да се каже обаче, че процесът, който се прилага, е различен за всяка отделна страна, в която оперира Betfair, освен това се отличава за бизнес сметки и за австралийските пазари.

На първо място Betfair проверява дали клиентът има навършени 18 години. Докато възрастта на играча не се потвърди, върху сметката са поставени известни ограничения. Възрастта се доказва по няколко начина: копие на документ за самоличност, който е придружен със снимка. От него се вижда името и възрастта. Същата работа върши шофьорска книжка, паспорт или друг, издаден от държавата документ, но задължително със снимка. Към тях се добавя потребителското име.

Праща се по имейл или сигурен ъплоудър по описаните по-горе стъпки. Има възможност и за изпращане по пощата до адрес в Лондон.

Потвърждаването на възрастта е минимално изискване, а клиентът получава пълен достъп до всички продукти, едва след като премине пълна проверка на самоличността.

Освен това при постигане на ниво, на което се дължи отстъпка, Betfair отново изисква да се потвърдят личните данни. Това може да стане примерно при депозиране или изтегляне на дадена сума. Тогава отново се преминава процедурата KYC за идентификация на самоличността.

Какво е KYC

Betfair желае клиентът да не чака запитване за идентификация, а по собствена инициатива да изпрати необходимите документи и то в най-съкратени срокове. Това е стъпката, която позволява да се предостави максимално най-бърз достъп до продуктите и услугите. При идентификация никога не се посочва паролата. Въобще паролата не се представя при никакви обстоятелства. Но затова пък се прилага потребителското име. Betfair прилага двукратна идентификация като средство срещу злоупотреби със сметките на клиентите. Играчът получава име и парола, посочва телефонния си номер, след което получава есемес с код, който да се въведе при идентификация. Другият начин е кодът да се даде от приложението Google Authenticator за iPhone, Android, Blackberry и Windows телефон. Букмейкърът твърди, че системата предпазва от чужди намеси, особено когато паролата е несигурна и лесна за отгатване, както и при изтичане на паролата, ако тя се ползва на няколко места. Добре е тъй като се правят преводи, в акаунта на Betfair да се използва оригинална комбинация, която не е въвеждана никъде другаде. По този способ се защитават личните сметки. За евентуално проникване в системата ще трябва да бъде придобита информация не само за паролата и името на потребителя, но и еднократна парола, чиято конфигурация се мени два пъти в минута.

С изпращане на исканата информация клиентът упълномощава букмейкъра да прилага всички начини, за да провери и потвърди неговата идентичност и платежоспособност, включително използвайки трета страна като източник на информация. Запазва си правото да записва телефонните разговори и да следи всякакви данни, свързани със залагането.

В същото време клиентът се съгласява с рекламна цел Betfair да използва публично неговото име и снимка, и града. Това се случва при голяма печалба.

Регистрация на карта

Betfair обработва кредитни карти от вида Visa и MasterCard, също дебитни карти от следните видове – Visa Delta, Visa Electron, Master Card, Maestro. Ако картата не позволява да се регистрира, причината е някоя от следните:

 • Betfair не приема този вид карта,
 • картата е издадена в някоя от държавите, които не фигурират в списъка на Betfair,
 • картата вече е регистрирана на друга Betfair сметка,
 • картата се е оказала с невалиден номер.

Като открива сметка, играчът приема автоматично правилата и условията. Като направи каквато и да е произволна транзакция, той се съгласява с условията на това залагане. Той гарантира, че не е в несъстоятелност или в споразумение с кредитори. Гарантира и че не се намира в държави, които ограничават хазарта като Турция и САЩ например.

Захранване на сметка

Това става чрез влизане в личната Betfair сметка, горе вдясно има „депозиране на средства“. Избира се метод на депозиране, въвежда се сумата и паролата. Тук се изискат допълнителни данни, обикновено код за проверка CVV2. Възможно е да дойде съобщение за отхвърлена транзакция. В такъв случай проблемът е в обслужващата банка, а не в букмейкъра. Играчът се приканва да провери причината в банката, която е издала картата. Институцията ще информира за това само картодържателя, но не и трето лице.

Таксите, начислявани при депозит, и времето, в което дадена транзакция се обработва, зависи от вида карта и е различна. Обикновено тегленето отнема повече дни, докато депозирането става веднага. Това е свързано с практиката на обслужващите банки и не се влияе от Betfair.

Нетен депозит. Това е разликата между всички депозирани и изтеглени средства. Ако депозитът превишава тегленето, нетният депозит е положителен и обратно.

Всички депозирани средства се съхраняват от дружеството Sporting Exchange Limited, наричано Тръста, създадено единствено с тази цел. Тръстът съхранява средствата от името на клиента, като с тях покрива задълженията за плащания, възникнали при използването на услугите. Клиентът гарантира, че депозираните средства са законни и специално, че източникът им не е незаконна дейност. Той не бива да опитва да отмени плащане и приема, че транзакциите се контролират срещу пране на пари. Betfair ще докладва всеки превод, който смята за съмнителен. Букмейкърът твърди, че разполага с механизми за наблюдение и проверки при заявките за теглене. Поради тази причина тегленето изисква известен период за обработка.

Теглене от сметка

Изтеглянето на средства става от менюто „моята сметка“, от която се отива на „теглене“. На страницата ще излезе информация за наличните средства, които могат да се получат. Избира се методът на разплащане, конкретната сума и се потвърждава с парола. Системата за разплащания изисква тегленето да се извършва от същия източник, от който са били депозирани. Ако играчът установи, че сметката му е била заключена и няма достъп до нея, той е приканен да се обади по телефон на букмейкъра, за да научи причината. Обикновени причини са грешно въведени парола и име на потребителя. Сметката се активира след отговаряне на скрити въпроси.

Име и парола

Играчът има задължението да пази поверителността на сметката си чрез съхраняване тайната на името, паролата и ТAN. В случай на неправомерен достъп, при който е използвана парола, отговорен е клиентът. Той трябва да променя редовно паролата за сигурност и да не я разкрива пред никого.

Ако е забравена паролата, се въвежда потребителското име и се получава имейл с инструкции. Той може да попадне и в папка „спам“ на електронната поща. В него има връзка, на която да бъде отговорено на скритите въпроси. Betfair няма информация за личните пароли, но подпомага създаването на нова. Ако е забравено потребителското име, се въвежда регистрирания имейл, където се очаква напомняне за името.

Подмяна на използваната карта. Това е възможно от меню „моята сметка“, от което се отива в „данни на моята карта“, следва „промени данните на картата“. Разрешено е да се нанасят корекции само в някои данни, а в други – не. Например се поправят датата на валидност и адрес. Не се разрешава да се поправят име на картата, на картодържателя, номера и вида. При издаване на друга карта има две възможности. При използването на същия номер се променят само датите на валидност и издаване. Ако номерът е различен, се регистрира като нова карта. Тогава старата карта се отрегистрира от подменюто „данни на моята карта“ и оттам „отпишете“. Причината да не се дава да се отрегистрира дадена карта най-често е това, че има положителен нетен депозит – тоест направени са повече депозирания, отколкото изтегляния. Друга причина е, че картата може да е още валидна или не е премината проверката на самоличността. Информация за действие при тези случаи отново се дава по телефон, но никога по имейл.

Наличие на множество сметки

На територията на нашата страна залозите се приемат от Полко Лимитид, която е лицензирана. От 2013 година е въведено ограничение на броя на сметките до една на клиет. Това означава, че старите клиенти нямат право да отварят нови. Ако се засекат повече на брой сметки или че се действа с тайно споразумение с други лица през няколко сметки, които обаче подкрепят еднаква комбинация от селекции (за да се превиши лимита за печалба), букмейкърът задържа печалбите, произтекли от подобно поведение.

Счита се за неправомерно действие криенето и променянето на IP адреса на компютъра, от който се правят залагания, както и да се пречи за установяване на действителния си IP адрес.

Замразяване и закриване на сметки

Такъв тип действия са позволени и възможни по всяко време, като причината няма значение. Единствено се изисква предизвестие. То се подава към отдел „Клиенти”. В такъв случай Тръстът връща всички средства.

Комисионни

Букмейкърът начислява комисионна в своя полза. Тя се пресмята на базата на нетните печалби на клиента на всеки пазар отделно. Дължимите комисионни варират в различните държави. Във Великобритания, Италия, Дания и други е 5%. В Албания, Хърватия, Сърбия, Словакия и други е 7%, а за играчите на територията на България е 6,5%. Комисионната не е фиксирана, възможно е да бъде приспадната отстъпка, чийто размер зависи от залозите, които прави. Тя расте право пропорционално на размера на залозите. Отстъпка се ограничава до 20%, освен не са изпълнени условията по проверката „Познай своя клиент“. Например ако комисионната е 6,5% и е предвидена отстъпка от 10%, действителната комисионна, която ще бъде платена, възлиза на 5,85%, начислени върху всички печалби, получени на конкретния пазар. Комисионната се начислява върху чистите печалби. Тя не се дължи в случай на нетна загуба.

Betfair точки

Те се получават за всеки 10 цента от комисионната, която е била платена при нетна печалба, или от косвената комисионна, изчислима върху нетни загуби. Косвената се изчислява по същия начин върху претърпените загуби. Точки се начисляват по идентичен начин и в същия размер и при печалба, и при загуба.

Пример:
 • нетна печалба – 40 евро.
 • Комисионна – 6.5%.
 • Текущо ниво на отстъпка е 10%.

Комисионната се пресмята като първо се умножи по процентът, валиден за държавата, в случая за България 6.5% и получената сума е дължимата на 100% комисионна. Ако върху нея се прави отстъпка, то получената сума се умножава по разликата, която остава между отстъпката и 100%. При нашия пример с 10%, остатъкът, който умножаваме, е 90% или ето я и следната формула:

 • 40 евро x 6.5% x (100%-10%)
 • Пълната комисионна би била 2.6 евро, а след 10% отстъпка – 2.34 евро.
 • Друг пример: нетна печалба – 400 евро. Комисионна – 6,5%, отстъпка – 40%.
 • Формула: (400 x 6,5% x (100%-40%)=15.60 евро и 156 точки.
 • Изчисляване на косвена комисионна
 • Загуба – 100 евро, комисионна 6.5%, отстъпка 20%.
 • Формула: (100 x 5% x (100-20%)=4 евро и 40 точки.

При изчисляването на комисионните обаче Betfair използва британски паунд, а не както сме дали за прегледност в нашите примери.

Отстъпката, която се дава на конкретен клиент, се изчислява веднъж седмично, винаги в полунощ в неделя. След това се приспадат 15%. Ако клиентът продължи да залага по същия начин, нивото на отстъпка не се променя. То се коригира в случай, че продължи да залага на по-високо ниво. Отстъпките се изчисляват при уреждането на пазара, а не при залагането, което е от значение при дългосрочните пазари. Точките на даден клиент са винаги видими в раздела „моята сметка“, където е указано и текущото ниво на отстъпка.

Продуктът Betfair Ваканция е създаден, за да не се стига до приспадане от натрупаните точки. По време на така наречената „ваканция“ залагането е позволено, но в този период не се трупат нови точки. Ваканциите не са неограничени. Betfair дава една при регистрация и по една на всеки три месеца. Използването им е по усмотрение на играча, но той трябва да следи да не натрупа повече от четири ваканции. В „моята сметка“ има календар, по който се запазват и отменят ваканции, до три часа преди полунощ в неделя.

Премиум такса

Малък процент от клиентите на Betfair дължат допълнителна такса, наречена „премиум“. Според Betfair това са не повече от половин процент от всички играчи. Допълнителната такса се налага на перманентно печеливши сметки, които отговарят на определени критерии. В случай че даден играч отговори на условията, той получава уведомление.

Критериите за налагане на Премиум такса върху печеливши сметки са две: натрупаните такси представляват под 20% от брутните печалби, и второ – играчът залага на повече от 250 пазара. Има някои допълнителни условия, които облекчават играча, както и еднократна отстъпка от 1000 британски лири, която се прилага преди първо налагане на Премиум такса, но тук няма да влизаме в подробности, тъй като този вид облагане касае минимален брой играчи.

Трейдинг (трейдване)

Играчите, които за първи път стъпват на борсата, е добре отначало да залагат по най-простия начин като при всеки друг обикновен букмейкър. След като се усвои системата, вече може да се изпробват и повече опции, както и да се премине в посока прилагането на различни стратегии, така нареченият трейдинг или трейдване по български. Стратегии описват в интернет някои дългогодишни играчи и консултанти, но прилагането и изпробването им е изцяло на собствен риск. Печеливши и малко рискови схеми на игра са описани и в нарочни книги, но досега нито една от тях не е преведена на български.

Борсови правила

На своята страница Betfair публикува много обширни и подробни борсови правила, като подчертава, че с тях е нужно да се запознае всеки още при своята регистрация. Накратко, приложими са различни правила за борсовите пазари, продукта „Комбинации“, австралийските комбинации, Tote Extra, Tote, екзотични пазари, на Betfair Sportsbook и фиксирани коефициенти.

Общите правила важат за всички залози, ако не е дадено друго указание в Специфични спортни правила. При несъответствие, преимущество имат специфичните. Има отделни регулации за всеки от продуктите на Борсата и Sportsbook. Те не са идентични за всеки пазар и за всеки продукт. Тъй като разнообразието е голямо, от борсата приканват клиентите детайлно да се информират за всичко, което засяга пазара, на който ще залагат. Предупреждава се, че не е достатъчно и да не се разчита единствено и само на информацията, дадена за съответния пазар. По имейл може да се задават въпроси, да се уреждат спорове, да се пускат оплаквания, за които срокът на отговор е 14 дни. Клиентът може да оспори залог и с оплакване към Независимия орган за арбитраж при хазарта или към независим арбитражен съд.

Голям дял от приетите правила касаят анулирането на залози. Целта е да се фиксира максимално точно случаите, в които се прави анулиране. Диференцират се случаи, когато състезателите и отборите не завършат състезанието, не регистрират резултат, правила за едновременен финиш и много други. Тук термините са „Залозите за мач“ – еднократни събития, пазари „за класиране“, „за достигане до финала“ и други.

Така например при едновременно финиширащи правилото е за намаляване на облога. Причината е, че когато победителите са повече на брой, сумата се редуцира пропорционално. Това става като прогнозираните победители се делят на действителните. Печалбата на залагащи „за“ се изчислява върху тази намалена сума, а останалото се плаща на залагащи „срещу“.

Правилник за спортни залози

Фиксирани са максимални печалби, отнасящи се за всяко отделно събитие, с изключение на конните надбягвания, където се отнасят за един ден. Ако играчът заложи сума, която надхвърля съответният лимит, плащането ще се извърши спрямо лимита. Максималните залози касаят общата сума на печалбите по всички залози, без да се брои първоначалният. Сумите са посочени в лири стерлинги и се трансформират в други валути по обменния курс за деня на приключване на залозите. Ако залогът е комбиниран за събития с различни максимални ограничения за плащане, по него се прилага най-ниският лимит от всички. На страницата на букмейкъра са описани точните турнири и с точните лимити. Има футболни събития, ограничени до 1 000 000 лири, до 500 000 лири, до 250 000 лири, до 100 000 лири и до 50 000 лири. При конните надбягвания има максимално изплащане към един клиент за един ден, независимо от сумата, заложена, както и коефициентите. Максималното изплащане за конни надбягвания във Великобритания и Ирландия е 1 000 000 лири. В банкови неработни дни е 50 000 лири. Извън Великобритания и Ирландия в банкови неработни дни е 100 000 лири. Голф и тенис – 250 000 лири, крикет – 100 000 лири. До 25 000 лири са ограничени волейбол, хандбал, пазари със специални залози и редица други.

Дневно ограничение за един клиент в спортни залози, фиксирани коефициенти и множествени залози е 1 000 000 лири. Ако печелившите залози надхвърлят тази сума, печалбите се намаляват до 1 000 000 лири, а остатъкът се губи.

Залагане

Betfair действа чрез платформа, на която се правят залози посредством уебсайт. Букмейкърът е в ролята на посредник, когато играчите правят залози на Борсата директно един срещу друг. Освен това има Tote, фиксирани коефициенти, а също така и залози на комбинации, където коефициентът е установен от букмейкъра. Залагането става през уебсайта, чрез мобилен телефон или чрез програмен интерфейс. Не всички продукти са използваеми и по трите начина за залагане.

Всеки продукт на Борсата, както и в раздел Спорт има специфична регулация. Тя посочва как се предлагат, уреждат и управляват пазарите. Така например залог, който е печеливш при даден продукт, е твърде възможно да бъде губещ при друг, да бъде уреден като едновременен финиш при трети или да се анулира при четвърти тип обстоятелства. Отделни играчи използват софтуер за автоматично залагане по зададени параметри. Така наречените „бот“-ове, когато са активни на даден пазар, автоматично посрещат залози, като това може да стане в произволен момент. От букмейкъра предупреждават изполващите такъв софтуер, че „бот“-ове им е съвсем възможно да бъдат експлоатирани от други играчи.

Прекратяване, анулиране, замразяване

Betfair има право да рестриктира достъпа на клиента, да замрази и затворим сметката му, да оттегли офертата му за залог, да го анулира, без значение от това дали е непосрещнат или дължим. Това се извършва в случай на техническа грешка, неизправност, при подозрение за измама или незаконна дейност, при подозрение за нарушаване на правилата. Същото се прилага при подозрение за употреба на информация от залаганията за бизнес от някакъв оператор на хазартни игри и при други обстоятелства, по собствено усмотрение и без предупреждение.

Залози от непълнолетни младежи

В случай че букмейкърът разбере за залагания от страна на непълнолетни младежи, той предотвратява участието в транзакции както за залагане, така и за теглене от сметката и цялостното й използване. Следва разследване на измамната заявка от лицето, че е пълнолетно, както и дали транзакциите са извършени лично или от името на друг човек.

В случай че това се потвърди, Тръстът бива уведомен, че печалбите, постъпили в сметката, се изискват за връщане на букмейкъра. Ако те са изтеглени по-рано от сметката, уличеното в измама лице трябва да ги преведе при поискване. Освен възстановяване на сумата, букмейкърът ще изисква компенсация, включително заплащане на направените по възстановяването разходи. Иззетите обратно суми стават собственост на Betfair, но оттам не връщат заплатените върху тях такси.

Отмяна на залог

Играчът е в правото си да се откаже от залог по което време пожелае, но има едно условие – този залог да не е бил посрещнат. Извършва се в нарочен за това отдел на конкретния пазар, където се играе. Може да се убедите, че отмяната е осъществена, не преди да се получи потвърждение. Редактирането на залог на практика представлява неговата отмяна и последващо вкарване на нов залог при друг коефициент. Betfair отменя абсолютно всички залози, които не са били посрещнати, при затваряне на пазара.

Минимални разрешени суми за залагане

Betfair е определил минимален размер на залога, като той не е един и същ за всички продукти и пазари и зависи освен всичко и от валутата, избрана да се оперира. Тези минимални лимити не са фиксирани завинаги. Освен това те имат вариации спрямо това по какъв способ се ползват услугите. Играчът е в нарушение, ако опитва да залага суми под определения минимален праг. Ако го направи, той е под заплахата сметката му да бъде закрита окончателно и завинаги.

Как се прави: Залагане с един клик в три стъпки

В горния ляв ъгъл на уебсайта има секция „всички спортове“, в който се съдържат всичките предлагани 27 вида спорт. При избора на определен спорт – което става с един клик, играчът влиза в съответния раздел на избрания вид спорт. Там са налице специфичните опции за залози. Те са във вид на списък, като към всеки залог е приложен и актуалния коефициент, който е даден за различните възможности за приключване на събитието. Играчът трябва да избере – примерно победа, загуба или пък – равен. Това се нарича селекция и тя се добавя към личния фиш на клиента. Изборът все още не е въведен, докато чрез натискане на опцията това не бъде направено съзнателно. Третата стъпка е да се потвърди и залога. Това става от меню „постави залози“, където изборът е между единичен или на комбинация.

Залози на комбинации

Betfair предлага два вида „Комбинации на борсата“, а освен това „Комбинации с фиксирани коефициенти“. Първият вид представлява набор от определен брой срещи. А среща означава да се направят една или повече селекции в кой да е индивидуален пазар. Когато се прави залог върху комбинация, тогава всички селекции в нея трябва да бъдат печеливши, за да бъде обявена като печеливша и цялата комбинация. При отбелязване на комбинация се вижда и евентуалната печалба. Играчът трябва да потвърди залога си.

Не се приемат залози с комбинации между различни селекции, когато те са се отнасят до едно и също събитие, когато резултатът от едното може да се отрази върху коефициентите на резултата за друго. Отхвърлянето на свързаните извънредни залози по принцип се провежда автоматично още при поставянето. Ако все пак бъде взет погрешка, комбинациите ще бъдат уредени като единични залози.

Букмейкърът поставя лимит от 1 милион британски лири като максимално възможна печалба за Комбинации на борсата. При правенето на залози вариантите са да се приложи залог „за“, „срещу“ или смес от различни селекции „за“ и „срещу“. Това комбиниране на „за“ и „срещу“ обаче не се приема, когато е в границите на една отделна среща. При избор на няколко селекции в границите на една среща коефициентите се натрупват. Ако играчът не желае натрупване, въвежда всеки залог отделно.

BSP двупосочен залог е насочен към това да се направят селекции едновременно и за победа, както и за класиране. Минималната обща сума за всеки залог в този раздел е 2 лири. Букмейкърът може и да не се съгласи с някои определени съчетания, ако счете, че резултатът от едно събитие може да се отрази върху коефициентите на друго събитие, включено в селекцията.

Cash Out

Функция, която се предлага за единични и множествени спортни залози. Позволява да се променя първоначалния залог и да се блокира печалба или загуба чрез уреждане на залога на ранен етап, без да е необходимо приключване на събитието. При заявка се получава съобщение за успешен залог. Cash Out не гарантира, че всяка заявка ще бъде приета, ако пазарът бъде преустановен или има промяна на коефициентите преди обработването на заявката. В случай че заявката е приета, се показва „успех“ и залогът се приключва незабавно. Върху бутона се изписва печалбата, която ще бъде преведена по сметката на играча. След приключване на залога, всички последващи събития не се отразяват върху печалбата.

Начален коефициент

Той се пресмята на базата на балансиране на всички направени залози на борсата към стартиране на събитието, в мига, в който пазарът е преустановен. Избирането на бутона „начален коефициент“ става по два начина:

 1. В менюто има опция „Задайте НК границата на коефициентите“. Тя е разположена горе вдясно в полето за управляване на залозите. Единият начин е да остане неотметната. За опция „за“ се поставя сума, която клиентът иска да заложи. За „срещу“ клиентът посочва сумата, която е готов да рискува, ако селекцията е класирана или победи, според случая.
 2. Вторият начин е отмятане на „Задайте НК границата на коефициентите“. Когато се отметне, се заявява залог, който зависи от минималните начални коефициенти при „за“ или максималните при „срещу“. Ако НК е по-нисък от минимума, поискан от залагащ „за“, или е по-висок от максимума, поискан от залагащ „срещу“, тогава залогът отпада. Ако НК е над минималния коефициент, търсен от залагащ „за“, или е по-нисък от максималния, търсен от „срещу“, тогава той се посреща на нивото на НК. Когато НК е равен на ограничението за коефициент, определен от играчите, те се включват въз основа първи обслужен. Такива залози е възможно да не бъдат посрещнати или да бъдат частично посрещнати.

Завишен коефициент Price Rush

Функцията важи единствено при четири вида спорт: конни надбягвания, футбол, баскетбол и тенис. Стойността на коефициента зависи от конкретното събитие. Price Rush се прилага само при единичен залог. Тя става постоянна и не подлежи на промяна, след като е активирана и потвърдена. Price Rush не работи при безплатните залози, както и при комбинираните.

Спортове

 1. Американски футбол
 2. Лека атлетика
 3. Бадмингтон
 4. Бенди – вид хокей
 5. Бейзбол
 6. Баскетбол – баскетбол САЩ и европейски/международен баскетбол
 7. Боулинг
 8. Бокс, смесени бойни изкуства
 9. Крикет
 10. Колоездене
 11. Дартс
 12. GAA
 13. Голф
 14. Надбягвания с хрътки – обикновено залозите се правят на номера на клетки. Имената на хрътките се показват с информационна цел.
 15. Хандбал
 16. Конни надбягвания – номерата на картите се обявяват само с цел упътване: залозите се правят спрямо името на коня.
 17. Хокей на лед
 18. Мотоспортове (Формула 1, Superbikes, Speedway и други).
 19. Олимпиада
 20. Гребане
 21. Ръгби съюз и Ръгби лига
 22. Снукър и билярд
 23. Футбол
 24. Плуване
 25. Тенис
 26. Волейбол
 27. Зимни спортове (включва ски алпийски дисциплини, ски бягане, ски скокове, биатлон и някои други)

Игри – Betfair Покер, Betfair Казино и други. Преди началото на участието се изисква играчите да се информират за условията и, включвайки се, те ги приемат автоматично.

Betfair Mobile App

В Betfair е направено така, че да се играе и без наличието на настолен компютър. Въведен е софтуер пакет под формата на апликация, която е съвместима с болшинството мобилни платформи. Апликацията дава достъп до игрите и спортните пазари чрез всички смартфони, които в момента са в употреба. За отделните устройства са разработени различни апликации – за Android, iPhone, iPad, Blackberry, Windows и други. Смартфоните зареждат настолна версия на уебсайта и автоматично избира дизайна, като конфигурира менютата според опциите на дисплея. Мобилната апликация пренасочва сайта към друг дизайн, който да е съвместим с конкретното мобилно устройство. Коефициентите обикновено се разполагат в централната част. Интерфейсът е направен така, че да улеснява боравенето, дори и при начинаещите. Според специалисти, апликацията реагира достатъчно бързо на докосване, дори в случай че интернетът не е много бърз. Мобилната версия гарантира, че личните данни са надеждно и изцяло запазени. Тя предвижда повечето начини за превеждане и изтегляне на средства. Апликацията се сваля бързо, както и самото инсталиране не отнема много време.

Помощ и въпроси

В уебсайта е предвидена и FAQ секция, в която са поместени отговори на въпросите, които обичайно възникват и най-често се отправят. На първо място хората се интересуват как да внесат и как да изтеглят пари от сметката си, питат за картите, които се приемат от Betfair, дадени са указания за верификация и други. Става въпрос за организационни въпроси около залагането, а не по съществото на самата игра. Клиентите са призовани да проверят първо дадените отговори, преди да пишат на имейла на съпорта. Ако не, те могат да отправят своето запитване не само по имейл, но още и по телефон и в чата на живо. Според запознати, запитванията по имейл получават отговор доста бавно, след няколко дни. Според сайта на компанията обаче средното време за отговор в чата е 60 секунди, а по имейл – 8 часа.

Основните въпроси са:

 • какви документи се изискват за верификация
 • как се проверява самоличността
 • как се теглят пари
 • как се изчислява комисионната
 • какво се прави при отхвърляне на картата
 • какво се прави при заключване на сметката
 • колко време отнема превода
 • какво е премиум такса и други

Betfair издава седмичен бюлетин, в който посочва предстоящи събития, помества новини, интервюта с играчи и други. Във форума се осъждат различни теми сред залагащите.

Надеждност и безопасност

Тъй като играчите залагат един срещу друг, Betfair осигурява тяхната безопасност. Това става като се следи пълната информация за всеки играч – неговите данни и всички залози, които е направил. Това се извършва при спазване на анонимност, като което се осигурява от софтуера.

В същото време е абсолютно забранено извличането на информация от екрана, уебсайта и дори ръчното събиране на данни. Неразрешеното използване на коефициенти и друго съдържание е заплашено от съдебно преследване.

От Betfair заявяват, че не поемат отговорност при всички обстоятелства. Те не отговарят за загуби, които са претърпени при извънредни обстоятелства като прекъсване на електрозахранване, грешки или временно прекъсване на телекомуникационната услуга и всякакво друго действие или бездействие на трето лице, което е извън контрола на букмейкъра. Той заявява категорично правото си да отменя услуги, без да понесе отговорност. Също така не поема отговорност при повреди на оборудването или пък на софтуера.

Изисквания към клиентите

Включването в игрите на Betfair означава, че клиентът автоматично е дал следните обещания:

 • че не участва професионално, а лично
 • че носи лична отговорност да отчита пред данъчните служби дължимите такси и данъци
 • че няма да употребява клеветнически, обидни и порнографски псевдоними. Betfair може да промени потребителско име, които сметне, че е в разрез с горното изискване.
 • че няма да отпарвя обиди, клевети и да подстрекава към кавги в чата
 • че няма да прикрива IP адреса на компютъра,от който се залага

Рестрикции към неспазващите горните условия са ограничаване на достъпа до уебсайта, забрана за участие в някои определени и дори във всички игри. Може да бъде забранено на определени клиенти да играят заедно, да бъдат отказани залози или задържани печалби. Друга мярка е затваряне на сметката, ако играчът е уличен, че манипулира информация по отношение кода на софтуера, прави опити да го подправя и други.

Betfair е въвел гореизброените и други правила, за да поддържа името си на абсолютно сигурен букмейкър, действащ според традициите, с които са известни англичаните.
Имате ли проблем?

Тест за пристрастяване към хазарта

В помощ на клиентите си Betfair е разработил въпросник, чрез който всеки желаещ може да определи доколко е податлив на пристрастяване към хазарта и дали евентуално няма необходимост от специализирана помощ. Системата от въпроси е направена така, че да създаде представа дали залагането има негативно въздействие върху живота на клиента.

 1. Получавате ли критики, че играете на хазарт?
 2. Залагате ли, за да избягате от своите проблеми и скуката?
 3. Разочарованията и неуспехите могат ли да ви подтикнат към хазартни игри?
 4. Играете ли сами? Играете ли от дълъг период от време?
 5. Дистанцирате ли се от хората и работата си, за да играете хазарт?
 6. Случва ли ви се да излъжете относно парите, които залагате, и времето, което отделяте за игра на хазарт?
 7. Случва ли се да крадете и да взимате пари назаем, за да играете хазарт?
 8. Жал ли ви е да употребявате парите си за нещо друго, вместо за хазарт?
 9. Отчуждавате ли се от семейството си и приятелите заради хазарта? Отказахте ли се от своето хоби?
 10. Усещате ли вътрешна потребност да залагате, докато си възвърнете загубените средства?
 11. Усещате ли безпомощност и отчаяние, както и необходимост отново да играете, когато сте загубили парите си на хазарт и нямате с какво да залагате?
 12. Залагате ли всичките си пари докрай, дори и тези, които сте отделили за автобусен билет?
 13. Депресира ли ви мисълта, че играете хазарт? Мислили ли сте за самоубийство?

Колкото повече въпроси от горепосочените са получили положителен отговор, толкова по-голяма е вероятността човекът, подложил се на теста, да има проблемно поведение, свързано с хазарта. Той има нужда от помощ за овладяване на своята зависимост.

Контакти

Телефон за България: 02 491 7755
Имейл за въпроси: support.bg@betfair.com (изисква се посочване на потребителското име). На този адрес се пише и на български език.
Адрес за кореспонденция:
«Обслужване на клиенти»
Icon One
Lytton Way
Stevenage
Hertfordshire
SG1 1AG
United Kingdom
За бизнес запитвания: communications@betfair.com
E-mail: bulgaria@betfair.com
www.facebook.com/Betfair.Bulgaria.BG

Enjoyed this post? Share it!

 

6 коментара по “Betfair: Борса за България. 30€ bonus. Залози, спорт

 1. Може ли, с извинения, да разчитам, че ако спечеля по-голяма печалба, ще мога един вид да си я получа?

  • Те са професионалисти. И коефициентите, и условията им са на много, даже завидно добро ниво. Затова и регистрацията при Betfair е малко по-замръчкана, но си заслужава, защото ще разчитате на сериозно качествена услуга.

 2. Чувал съм, не знам верно ли е или не е обаче, че не покриват изцяло всички залози. Така ли е?

  • Здравейте, Маринов! Това е възможно да се появи на пазари, към които няма достатъчно интерес. Когато не са заложени достатъчно пари в едната опция, за да се покрие срещуположната, тогава някои от по-големите залози е възможно да останат частично непокрити. Така че за съжаление е вярно, но едва ли в такава степен, че да ви ощети по един неприятен за всички нас начин.

 3. Има ли стандартна стратегия при игра с малки залози и при игра с големи v BetFair?

  • Здравейте, Lenko Angelov! При предпочитанието към големи залози принципът е да се играе на пазари с масов интерес и многобройни залагания. Това са конните състезания и най-популярните първенства и турнири. Малки суми е възможно да се залагат на кой да е пазар, няма значение.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *