РЕКОРД! България е без думи от това, което направи 14-годишната ни хубавица!

Гласувайте за статията

Георгия Кадоглу е нашата гордост

Кой да повярва, че това момиче е 14-годишно… Това най-вероятно си мислят хората, когато гледат Георгия Кадоглу. Плувкинята има публикувани във Facebook снимки, които тотално я правят една от възрастните вече дами. Със сигурност тази девойка е надраснала своята възраст не само външно, но и по поведение.

Георгия Кадоглу е най-големият талант на България в плуването от юношеските формации. Тя е наполовина гъркиня и е родена в Атина, но треньорът и е нейната майка, която е българка. Семейството живее във Варна.

Това е профилната снимка на Георгия Кадоглу във Facebook

Това е профилната снимка на Георгия Кадоглу във Facebook

Наскоро се разигра голям скандал около Кадоглу, защото от ПК „Приморски“ в морската ни столица и отказаха да и дадат да тренира, понеже отборът и няма договор с комплекса. Това обаче е нелепо, тъй като момичетата непрекъснато пътуват из света и няма смисъл да подписват договори с плувни комплекси. Ясно прозира желанието на „Приморски“ да изнуди клуба и за пари, понеже там се състезава нашето „бижу“ в плуването.

Георгия Кадоглу е част от Фондация „Димитър Бербатов“ и преди 4 години бе отличена като лауреат в нея. Това момиче има 10 републикански титли само за тази година, както и 4 Балкански трофея. Най-уникалното е това, което тя счупи като рекорди. Цели 3 национални рекорда бяха подобрени от това 14-годишно момиче, а два от тях бяха на 34 години. През 1978 година Соня Дангалакова поставя рекорди на 200 и 400 м. съчетано плуване. През 2013 година обаче една девойка едва на 14 години подобрява тези рекорди и вече е номер едно за цяла България, а пътят за нея сега започва.

Толкова много страни вече засипаха Георгия Кадоглу с предложения. Всеки иска да ни я отнеме, но засега хубавицата издържа на изкушенията, твърдейки че желае да бъде само и единствено българка.


Enjoyed this post? Share it!

 

11 коментара по “РЕКОРД! България е без думи от това, което направи 14-годишната ни хубавица!

  1. Браво! Поздравления и пожелания за звездно и безпроблемно представяне на световно ниво , номер 1дори по скоро отколкото очакваш! УСПЕХ!

  2. отказала предложението на САЩ? Уоу…. Трябваше моментално да го приеме… В тая дупка няма да успее.

  3. в четирите първи въпроса "журналистката" пита все как се чуства момичето…

  4. Браво! Дерзай все така и се остани българка където и по света да си!

  5. Bravo balgarsko devoi4e! The si jiva I zdrava! Vsi4ki balgarski maiki se gordeem s teb! Samo napred I pokaji na sveta, 4e Balsariq sa6testvuva! Obi4ame te!

  6. Браво, отлично, честито, ЕТО ТАКИВА СТАТИИ ПУБЛИКУВАЙТЕ ВСЕКИ ДЕН (дай боже да има) а не помията с която ни заливате всеки ден от политиката.

  7. няма да е лошо да се научиш да пишеш на български без грешки..

  8. Браво момиче….заради такива като теб се гордеем,че сме българи!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *